Bijeenkomst 'Onbeperkt Genieten'

1 april 2014

Op donderdagmiddag 10 april 2014 organiseren Stimuland en Arcon een bijeenkomst om samen met toeristisch ondernemers, zorgboerderijen en zorgorganisaties in Overijssel kansen te verkennen voor de samenwerking van zorg en toerisme.

De vrijetijdssector heeft te maken met een dynamische markt en een veranderende consument. Terwijl de min of meer standaardpakketten in trek blijven, is zichtbaar dat een groeiende groep consumenten producten zoekt met ‘diepgang’. Beleving, authenticiteit, wellness en zingeving zijn termen die passen bij deze ontwikkeling. Van belang is om het toeristisch product aan te laten sluiten bij deze veranderende marktomstandigheden.

Het project ‘Onbeperkt Genieten’ speelt hier op in door met ondernemers nieuwe dienst-markt-combinaties te ontwikkelen voor een specifieke doelgroep: mensen met een beperking. Marktonderzoek toont aan dat er vraag is naar zorgvakantieconcepten en de verwachting voor de toekomst is dat de vraag naar vakanties met zorg groeit. Voor innovatieve en rendabele initiatieven in deze markt is samenwerking een belangrijke drijfveer.

Om toeristisch ondernemers in Overijssel, zorgboerderijen en zorgorganisaties te informeren over deze doelgroep en om de in voorgaande projecten ontwikkelde informatie te delen, organiseren Arcon en Stimuland een bijeenkomst over dit thema. Ook komen samenwerkingsmogelijkheden aan bod. Daarnaast staat de ontwikkeling en realisatie van meerdaags verblijfstoerisme op het platteland van Overijssel centraal.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 april 2014 bij Omni Mobilae (Berkendijk 10, 8141 RD) te Heino. Vanaf half één bent u van harte welkom voor een broodje, het officiële programma is van 13.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst zullen twee ondernemers het zorgvakantieconcept toelichten dat zij ontwikkeld hebben, te weten Margreet van Ginhoven-Kolkman van De Kleine Wildenberg in Diepenveen en Sylvia Roepe van Mössems Graanschuur in Denekamp.

Daarnaast zullen Kennispunt Oost en Saxion ingaan op de ontwikkelingen in de vrijetijdssector en kansen voor nieuwe projecten. Arcon zal de resultaten presenteren van het project ‘Onbeperkt Oost’.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom maar dienen zich wel vooraf aan te melden via info@stimuland.nl of via (0529) 47 81 80.


« Bekijk alle nieuwsberichten