Bijeenkomst 10 mei: Hoe kan zorgtechnologie aansluiten op de ontwikkeling van Digitale Dorpspleinen?

25 april 2016

Het Digitale Dorpsplein heeft een belangrijke functie voor mensen die langer zelfstandig thuis blijven wonen. Naast communicatie en diensten bieden Digitale Dorpspleinen ook de mogelijkheid om zorggerelateerde functionaliteiten toe te passen, zoals beeldzorg en digitale zorgdossiers. Op 10 mei organiseren wij met de gemeente Dalfsen en Coreon een bijeenkomst voor gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties, die betrokken zijn bij of interesse hebben in de ontwikkeling van een digitale dorpsplein.

Technologie in de zorg
Domotica en beeldschermzorg zijn bekende termen als het gaat om technologie in de zorg. Het aantal technologische toepassingen groeit snel en zorgaanbieders maken hier steeds vaker gebruik van. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de technologische ontwikkelingen en gaan we met elkaar aan de slag om te onderzoeken welke nieuwe uitdagende ideeën op het gebied van zorg- en dienstentechnologie ontwikkeld kunnen worden voor het Digitale Dorpsplein.

Globale opzet programma
We laten u concrete voorbeelden zien van zorgtechnologie in de praktijk en vertellen u over het project Digitale Dorpspleinen. Ook besteden we aandacht aan het proces ‘Gezond naar steeds minder Valide’, social media en nieuwe gemeenschapsstructuren. Voor het volledige programma, klik hier.

Locatie, tijd en aanmelden
De bijeenkomst op 10 mei vindt plaats in Trefkoele+ in Dalfsen, begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Mogen we u deze middag verwelkomen? U kunt zich aanmelden via info@stimuland.nl.


« Bekijk alle nieuwsberichten