Afscheid Wilco Pasman: blijf jezelf!

25 juni 2018

Op vrijdag 22 juni nam onze directeur Wilco Pasman afscheid van veel van de contacten waar hij ruim 20 jaar mee samen heeft gewerkt. Namens het bestuur sprak Gert-Jan Oplaat hem in lovende woorden toe. In een persoonlijke speech vertelde Wilco waar hij trots op is. Op zijn team, de samenwerking met grote en kleine organisaties en nieuwe initiatieven als Boeren met Zon, het Huis van Burgerkracht en het Ervaringshus die tijdens zijn directeurschap het levenslicht zagen.

“Stimuland staat bekend als een club die letterlijk en figuurlijk de taal van de mensen op het platteland in Oost-Nederland spreekt. Als een allround team van professionals dat met beide benen op de grond staat. Als een groep mensen die hard werkt en erin gelooft dat échte vernieuwing lokaal begint! Vanuit die overtuiging stimuleren en ondersteunen wij lokale besturen en initiatiefgroepen, overheden en (agrarische) ondernemers. En daar slagen we goed in doordat we sinds onze verzelfstandiging in 1996 altijd ons zelf zijn gebleven. Mijn advies aan iedereen is dan ook, blijf jezelf. Daarmee blijf je gelukkig en kom je uiteindelijk het verst”, aldus Wilco.

Opvolger
Wilco zet zijn carrière voort op de beleidsafdeling bij en in de gemeente Hof van Twente waar hij zich bezig gaat houden met het hem zo geliefde onderwerp: plattelandsontwikkeling. In zijn column van mei 2018 kondigde Wilco zijn vertrek aan. De sollicitatiegesprekken met zijn opvolger vinden deze zomer plaats. Renske de Man en Ed Wezenberg, Wilco’s collega’s in het management team van Stimuland, nemen de directeurstaken tijdelijk waar tot Wilco’s opvolger start. Stimuland werkt vol passie door aan een vitaal platteland.


« Bekijk alle nieuwsberichten