Afronding project 'Boeren met zon Salland' en ingebruikname oplaadpaal elektrische fietsen in Luttenberg

21 april 2015

In het project Boeren met zon Salland zijn op de daken van 45 agrarische bedrijven in Salland ruim 5.000 zonnepanelen geplaatst. Samen produceren deze zonnepanelen genoeg stroom voor 300 woningen.

Naast de zonnepanelen zijn ook drie oplaadpalen voor elektrische fietsen gerealiseerd. Eén van deze drie staat op het erf van de familie Langkamp in Luttenberg. Bij hun melkveebedrijf hebben zij ook een boerderijwinkel met streekproducten, en fungeert hun bedrijf als officieel rustpunt voor fietsers.

De zonnepanelen en de laadpalen zijn tot stand gekomen met een subsidie vanuit LEADER. Voor de realisatie van het project  hebben de deelnemende agrariërs, LTO Salland en de Kracht van Salland (het samenwerkingsverband van de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer) samengewerkt met Stimuland.
Stimuland heeft de aanvraag, de gezamenlijke inkoopactie en de uitvoering gecoördineerd.

De officiële ingebruikname wordt verricht door wethouder Frank Niens van de gemeente Raalte. Ook de bij het project betrokken agrariërs zijn uitgenodigd. Na de officiële ingebruikname van de oplaadpaal is er voldoende gelegenheid om informatie uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 april 2015 om 13.15 uur bij de familie Langkamp een de Hellendoornseweg 88 in Luttenberg.


« Bekijk alle nieuwsberichten